כולנו מכירים את המונח אוטומציה שיווקית כבר כמה שנים טובות, וכמו כל דבר בעיקר בעולם הדיגיטלי הוא משנה פנים וצורה עוד לפני שבכלל הבנו מה זה ומה עושים עם זה. אז בואו נדבר קצת על אוטומציה? מה זה בכלל ואיך מתחילים את התהליך?
מה היא אוטומציה?
תהליך שבו מכונה מחליפה את האדם בביצוע פעולות . ברור לכולנו שבאוטומציה שיווקית אנחנו בעצם מדברים על טכנולוגיה שבאה לייעל לנו, המשווקים, את העבודה השיווקית. זה יכול להיות איסוף נתונים אוטומטי, עלוני דוא"ל אוטומטיים, צ'אט לתמיכת לקוחות ועוד. טכנולוגיה שמאפשרת לנו לקבוע פעולות אוטומטיות בתגובה לתרחישים שונים. באוטומציה שיווקית רוב התהליך עובד על דאטה קיימת, כלומר על לקוחות שלנו או אפילו על לקוחות פוטנציאלים אבל בתצורת ליד. אם אין לנו דאטה לעבוד איתה זה יהיה מאוד מאתגר להצליח ללוות את הלקוח במסע שלו.
איך מתחילים?
עוד לפני עידן הקורונה ובטוח אחריו כולנו הבנו שהדיגיטציה כאן בכדי להישאר ובגדול! וכשאנחנו אומרים דיגיטציה אנחנו בעצם מתכוונים לטכנולוגיה. האתגר הגדול הוא לדעת לבחור את הטכנולוגיה הנכונה, כזאת שתתרום לתהליכים שלנו ולא להיפך. פעמים רבות מוכרים לנו טכנולוגיה או שאנחנו הולכים אחרי טרנדים של מערכות טכנולוגיות ובסוף מגלים שאנחנו "אונסים" את המערכת כדי שתתאים לנו ויוצאים מופסדים ולא מרוצים.
רובנו חושבים שהתחלת התהליך הוא בבחירת מערכת אוטומציה, מן אוטופיה שכזאת שברגע שתהיה לנו מערכת יקרה קסם וכל התהליך יבנה מעצמו. אז זהו שלא! הדבר הראשון שאני בעיקר ממליצה זה להבין מה התהליך ומה הצרכים שלנו ולא איזה מערכת לבחור. השוק מוצף מערכות כיום, לכל מערכת יתרונות וחסרונות משלה. ההמלצה שלי היא להתחיל תהליך הפוך, קודם מאפיינים את התהליך ( מסע לקוח ואוטומציה) שזה החלק הקשה והמורכב בתהליך ולאחר מכן עוברים לבחירת המערכת המתאימה ביותר לתהליך.
שלושה שלבים לניהול תהליך האוטומציה:
1. אפיון מסע הלקוח והאוטומציה– שלב זה ארוך, מאתגר ובעיקר מסורבל אבל הוא הכרחי ביותר. אתם יכולים לעשות אותו לבד או בליווי ייעוץ חיצוני. טיפים וכלים איך לבנות את מסע הלקוח והאוטומציה שלכם, פשוט תלחצו כאן>>
2. הבנת ארכיטקטורת המערכות שקיימות בארגון - שלב זה נעשה יחד עם הפרטנרים הטכנולוגיים שלכם בארגון: אנשי IT וטכנולוגיה. מזמינה אתכם ללחוץ על הלינק ולהבין מה זאת ארכיטקטורת מערכות ומה חשוב לשאול את אנשי מערכות המידע לפני שמתחילים תהליך אוטומציה. לינק>>
3. בחירת מערכת אוטומציה מתאימה – השלב הבא והאחרון הוא בחירת המערכת עצמה, חיפוש אחר הטכנולוגיה המתאימה לנו ביותר. ולמה אנחנו שמים אותה בסוף? פשוט מאוד, כמו שציינתי כבר קודם, רק לאחר שיש לנו אפיון של התהליך ההשוואה בין המערכות תהיה לאותו מוצר, לא בערך, לא ליד אלא בול למה שאתם צריכים. במידה ומערכת אחת תאלץ אתכם לצאת לפיתוחים אתם תדעו זאת ואת העלויות הכרוכות בכך מבעוד מעוד. כך לא תהיו מופתעים בהמשך הדרך. למען הסדר הטוב, הכנתי רשימה של כל הדברים שחשוב לשאול , לבקש ולשים לב בעת מכרז על מערכות אוטומציה. כנסו לכאן>>
נקודות אלו ועוד רבות מופיעות בהרחבה בהרצאה שלי על אוטומציה שיווקית, הסרטון שפגשתם בתחילת העמוד :)
רוצים לבנות אוטומציה שיווקית? דברו איתי>>
Comments